Veelgestelde vragen over babyslaapzakjes, dekbedden en zwitseerse wol

 

 

Waarom is het belangrijk dat ik slaap in ademende materialen?

Een slaapzakje dat ademt laat vocht en lucht door. Dit is belangrijk om het lichaam op de juiste temperatuur te houden en voorkomt dat je 's nachts wakker wordt.Volwassen kunnen tot een halve liter vocht kwijt raken in een nacht. Baby’s verliezen ook vocht in hun slaap. Bij niet of slecht ademende materialen blijft het vocht gevangen zitten tussen het lichaam en de slaapzak of deken. Dit geeft al snel een klam en zweterig gevoel, niet erg prettig.

Wat kan ik mijn baby het beste aan doen in een baby slaapzakje ?

We adviseren ouders om de baby een pyjama uit natuurlijke en ademende stof aan te doen, bijvoorbeeld bio katoen. Als het koud is kun je een extra laagje of laagjes aan doen.

Wat is de ideale temperatuur voor een baby slaapkamer?

De ideale temperatuur is tussen de 16°C en 21°C.

Is het beter om in een slaapzakje of onder een deken te slapen?

We adviseren het gebruik van een baby slaapzakje. Het is de veiligste en meet ontspannende manier voor een baby om te slapen. Een baby kan een slaapzak niet aftrappen, en er is ook geen risico dat hij volledig bedekt wordt door de slaapzak. Een onbedekte baby kan wakker worden omdat hij het te koud heeft. Door een slaapzak te gebruiken voorkom je dit en ook het verstikkingsgevaar dat bedekking van het hoofd door een deken kan opleveren.

Een slaapzak is de meest comfortabele en ook herkenbare slaapomgeving voor je kind. De vertrouwde slaapzak zal helpen bij het opbouwen van een slaaproutine zelfs als de baby een nachtje niet in zijn eigen bed slaapt. Dekens raden we aan als je je baby naar buiten draagt in de kou of om hem bijvoorbeeld te beschermen tegen de kou als hij in een kinderwagen zit.

Waarom hebben Zizzz slaapzakjes geen mouwen?

Onze slaapzakken hebben geen mouwen om er voor te zorgen dat er voldoende lucht kan bijven circuleren, Dit om overhitting te verkomen. Overhitting wordt door veel medici gezien als een mogelijke oorzaak van wiegedood. Het is dus belangrijk om overhitting tegen te gaan. Als volwassenen slapen zijn hun armen vaak ook niet bedekt, voor baby’s geldt hetzelfde.

We adviseren om een extra laagjes, bijvoorbeeld een body, onder de pyjama aan te doen als het erg koud is. De beste manier om de temperatuur van een baby te checken is om je hand achter de nek of op de borst te houden De handjes van en baby kunnen vaak wat koud aanvoelen, dit is geen probleem. Het komt omdat de bloedsomloop in de eerste 12 maanden nog niet optimaal is.

Hoe verzorg ik mijn Zizzz product?

Je kunt Zizzz slaapzakjes en dekens op 30°C wassen in het wolprogramma. Vergeet niet om wolwasmiddel te gebruiken. Zizzz producten zijn niet geschikt om in de droger te stoppen.

Kan ik Zizzz producten gebruiken voor baby’s met eczeem of allergieën?

Ja, dit is normaal gesproken geen probleem. Swisswool en katoen zijn beiden hypoallergeen Katoen en wol zijn zeer zelden een oorzaak van allergieën. Huidproblemen worden eerder veroorzaakt door chemische en giftige residuen in stoffen, bijvoorbeeld van wasmiddelen.

Doordat we bio katoen gebruiken voor de binnenvoering is er geen kans dat er resten van chemische pesticiden in het katoen zijn achtergebleven.

Wat is de TOG waarde van een Zizzz slaapzak of deken?

In de textielindustrie worden TOG waarden gebruikt om het isolerend vermogen van een deken of dekbedovertrek weer te geven. We denken dat het niet erg nuttig voor Zizzz producten. Deze zijn ademend zijn en helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur. Als je het echter echt wil weten...De Tog waarden van onze slaapzakken en dekens is ongeveer 2.5.

Tot welke leeftijd kan een kind in een baby slaapzakje slapen?

Onze grootste slaapzak (110 cm) is voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Zizzz heeft drie verschillende maten. De kleinste (70 cm) is van 0 tot 6 maanden. In deze periode groeien baby’s erg snel. Dit is de reden dat men het zakje minder lang kan gebruiken. De juiste maat is belangrijk. Onze midden maat (90 cm) is van 6 tot 24 maanden.

Hoeveel baby slaapzakjes heb ik nodig?

Het is het beste om twee babyslaapzakjes te hebben. Op deze manier is er altijd een reserve zakje voor als er een zakje gewassen wordt.

Kan ik mijn baby slaapzakje het hele jaar door gebruiken?

Ja, onze baby slaapzakjes zijn ontworpen voor vier seizoenen. De ideale gebruikstemperatuur ligt tussen de 16 en 22 graden Celsius. Met als uitzondering misschien een warme zomernacht als je zelf ook zonder dekbed slaapt.

 

 

Vragen over dekbedden met swisswool vulling

Zizzz Dekbed

Wat is het verschil tussen dons, wol en synthetische dekbed vulling?

Veren, dons en synthetische vulling zijn in de eerst plaats isolators die ervoor zorgen dat het lichaam warm blijft. Door de isolerende werking krijgt u het gemakkelijk te warm. Dit leidt tot rusteloos draaien of wakker worden. Kent u dat klamme zweterige gevoel?

Wol isoleert niet alleen maar helpt ook om de temperatuur te reguleren. Wol heeft de capaciteit om vocht te absorberen en het af te voeren. Dit zorgt ervoor dat je het warm hebt, maar omdat de wol zo ademend is voorkom je dat je het te warm krijgt.

Wat zijn de voordelen van een Zizzz dekbed met Swisswool?

Onze dekbedden zijn licht en luchtig. Ze zorgen het hele jaar door voor een comfortabel slaapklimaat. Ze kunnen gemakkelijk op 30°C in het wolprogramma gewassen worden. Door de unieke temperatturregulerende eigenschappen wordt je iedere ochtend fris wakker.

Wol is van nature hypoallergeen en een zeer ademende vezel, hij trekt ook geen vuil aan. Dons en veren hebben de neiging om stof en huismijten aan te trekken. Huismijten houden niet van wol omdat het zo ademend is. Wol is droger als andere wulmaterialen en mijten houden vooral van een vochtig klimaat om in te gedijen.

Prikt een dekbed met Swisswool?

Nee, Swisswool prikt niet. Bovendien wordt de Swisswool vulling bedekt door een laag uiterst soepele zachte batist katoen. Fair trade natuurlijk!

Kan ik de dekbedden zonder probleem wassen?

Je kunt een dekbed met Swisswool gewoon in de machine wassen. Vergeet niet om het wolprogramma te gebruik en ook een wolwasmiddel. Stop het dekbed echter niet in de droger daar houdt de wol niet van.

Zijn er verschillende diktes verkrijgbaar?

Al onze dekbedden worden gevuld met 290g/m2 Swisswool. Deze dikte kan het hele jaar door gebruikt worden in een huis met centrale verwarming, behalve misschien in die hete zomernacht als je liever zonder dekbed slaapt.

Zijn er verschillende maten verkrijgbaar?

Op dit moment hebben twee maten voor onze dekbedden:

150cm x 200 cm: Dit is een Europose maat voor dekbedden van 90 cm breed.

160cmx210cm: Dit is een Zwitserse maar voor dekbedden van 90 cm breed.

Als je een twee persoons dekbed hebt adviseren we om twee éénpersoons dekbedden te kopen. Je slaapt allebei beter omdat je partner zijn deel van het dekbed niet meer naar zich toe hoeft te trekken.

Waar worden Zizzz dekbedden gefabriceerd?

Onze dekbedden worden gefabriceerd in Portugal.

 

 

Vragen over Swisswool

Swisswool

Waar is Swisswool van gemaakt?

Swisswool is gemaakt uit 88% wol van Zwitserse schapen. De andere 12% is Polylactide. Polylactide wordt gewonnen uit plantaardige vezels. In dit geval maïs. De polylactide verstevigt de wolstructuur en maakt Swisswool wasbaar.

Wat is het verschil tussen een Swisswool vulling en een polyester vulling?

Swisswool is een ademend materiaal en helpt bij het afvoeren van vocht. Dit is belangrijk voor het reguleren van de lichaamstemperatuur. De juiste lichaamstemperatuur tijdens de slaap zorgt voor een ontspannen en diepe slaap, Swisswool helpt hierbij.

Polyester is een plastic vezel gemaakt uit olie. Het heeft nauwelijks capaciteiten om vocht op te nemen. Als vocht tussen het lichaam en een deken blijft zitten ontstaat er al snel een klam gevoel. Research heeft de kwaliteit van wol als slaapmateriaal bewezen.

Wat zijn de eigenschappen van swisswool?

Swisswool:

- Ademend en vochtdoorlatend
- Helpt bij het regelen van de lichaamstempratuur
- Duurzaam
- 100% natuurlijk
- Getest op schadelijk residuen
- Hypoallergeen
- Gaat de opbouw van kwalijke luchtjes tegen
- Wasbaar in wolprogramma op 30°C

 

 

Hoe koop ik?

Zizzz Kado

Kan ik een product terugsturen als ik niet tevreden ben?

Mocht je niet tevreden zijn met een product dan kun je het binnen 30 dagen terugsturen. Het mag niet gebruikt zijn en moet onbeschadigd zijn. Zizzz zal het bedrag retourneren op dezelfde manier als de originele betaling plaats vond.

Je betaalt zelf de verzendkosten voor een retour. Alleen als het een defect aan het product betreft zal Zizzz de verzendkosten vergoeden. Deze condities gelden alleen voor aankopen op onze website.

Naar welke landen verzendt Zizzz zijn producten?

Zizzz verzendt naar de volgende landen:
België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Zweden, Zwitserland.

Wat zijn de verzendkosten bij Zizzz?

Al onze leveringen in Zwitserland en de EU zijn gratiis.

Hoe werkt de giftcard?

Als je een giftcard gebruikt zul je een pdf file ontvangen met een unieke code, De persoon die deze code ontvangt kan op onze website het saldo besteden.

Is het veilig om op de Zizzz website te betalen?

Ons betalingssysteem gebruikt SSL (Secure Socket Layer) - dit is de industrie standaard voor encryptie bij betalingen. Als je browser en lokale netwerk SSL data transmissie ondersteunen dan wordt alle betalingsinformatie versleuteld gecommuniceerd. Dit maakt het zeer moelijk voor een derde partij de gegevens te onderscheppen. SSL technologie wordt ondersteund door de meeste browsers.

Wat zijn de geaccepteerde betaalmethoden?

We accepteren Visa, Mastercard en Paypal. Zwitserse klanten kunnen ook Postfinance gebruiken om mee te betalen. Als u liever niet online betaat kunt u ook op vooraf per overschrijving betalen. Zodra wij het verschuldigde bedrag hebben ontvangen hebben sturen we u de goederen.

Ik ben een retailer en ik wil Zizzz producten graag in mijn assortiment opnemen.

Stuur een mail naar sales@zizzz.ch

Ik wil graag in de toekomst op de hoogte gehouden worden van nieuwe Zizzz producten, wat moet ik doen?

Vul je gegevens in op de kontaktpagina en we houden je op de hoogte.

 

 

Levering en retournering van Zizzz-producten

Zizzz Kado

Kan ik een product terugsturen als ik niet tevreden ben?

Mocht je niet tevreden zijn met een product dan kun je het binnen 30 dagen, ongebruikt en onbeschadigd, terugsturen. Zizzz zal het bedrag via dezelfde originele betalingsmethode, retourneren.

Je betaalt zelf de verzendkosten voor een retour. Zizzz zal alleen de retourkosten vergoeden als het product een defect heeft. Deze condities gelden alleen voor aankopen in onze webshop.

Hoe kan ik een product terugsturen?

De procedure kan per land verschillen. Mocht je een gekocht product retour willen zenden, stuur dan een e-mail naar sales@zizzz.ch en je ontvangt gedetailleerde retourinstructies.

Hoe lang duurt het voordat ik de producten thuis ontvang?

De levertijd verschilt per land:

Zwitserland en Duitsland: 2-3 werkdagen.

Alle overige EU-landen: 4-6 werkdagen.

Alle genoemde levertijden zijn indicatief.

Wie levert mijn goederen?

In Zwitserland worden al onze verzendingen gedaan met de Zwitserse post. In EU-landen gebruiken we bij voorkeur DHL.

Wat zijn de verzendkosten?

Al onze leveringen in Zwitserland en de EU zijn gratis.