Onze Waarden

Eerlijk: transparant en traceerbaar

Eerlijk

Van de schapen die onze wol leveren tot de verpakking van onze producten; het is ons doel dat elke stap uit het Zizzz-productieproces geheel door de klant getraceerd kan worden. Waarom doen we dat? Omdat u (hopelijk!) zes tot acht uur per nacht in onze producten doorbrengt en uw baby zelfs nog meer. Wij willen u het vertrouwen geven dat de producten waarmee u zoveel tijd doorbrengt werkelijk van organische en natuurlijke materialen zijn gemaakt.

Wij hebben niks te verbergen – integendeel! Veel van onze producten hebben daarom een QR-code waarmee klanten de herkomst van de gebruikte Swisswool en katoen kunnen achterhalen tot aan de fabriek waar het werd gemaakt. Wij zijn trots op onze Zwitserse en Europese partners. Het zijn vrijwel allemaal familiebedrijven. Wij bezoeken onze partners regelmatig; ze zijn een echt onderdeel van de Zizzz-familie.
Kwaliteit: premium producten voor een goede prijs

Kwaliteit

Zoals we hierboven vertelden, werd onze eerste productielijn ontworpen voor baby’s, het meest dierbare op aarde. Wij geloven er echter ook in dat u ook de best mogelijke kwaliteit verdient. Om de hoogst mogelijke kwaliteit voor onze producten te kunnen garanderen, gebruiken wij alleen organische en natuurlijke materialen van buitengewone kwaliteit en maken wij alles in Europa en Zwitserland. Natuurlijk heeft dit ook een prijs. Toen we pas begonnen realiseerden we ons snel dat als we onze producten via traditionele retailers verkochten de verkoopprijzen te hoog werden. Wij vonden de oplossing door onze producten rechtstreeks aan de klant te verkopen via het internet.

Op deze manier omzeilen wij de tussenhandelaren die de prijs verder omhoog drijven. Wij bezoeken ook geen dure beurzen om nieuwe handelaren en klanten aan te trekken. Uiteindelijk bieden wij u een lokaal, organisch en duurzaam product aan voor de prijs van een typisch A-merkproduct, die hun beloften vaak niet waar kunnen maken. Wij geloven dat deze manier van werken de toekomst van morgen is: een één-op-één relatie tussen Zizzz en alle klanten. Dit bedrijfsmodel zorgt ervoor dat onze prijzen betaalbaar blijven, dat productbestellingen en klantenvragen direct behandeld worden en dat er zo efficiënt mogelijk met klanten gecommuniceerd wordt. En ten slotte zijn goedkopere producten een stuk duurder doordat ze een kortere levensduur hebben en weer vervangen moeten worden. Goedkope producten bevatten daarbij ook verborgen milieukosten, waarvan onze kinderen uiteindelijk de rekening gepresenteerd krijgen.
Duurzaam: organisch en lokaal

Duurzaam

Wij maken producten voor onze kinderen en toekomstige generaties, maar willen de aarde daarbij niet beschadigen. Daarom gebruiken we organische en biologische materialen in onze producten. De eerste stap van het productieproces van Zizzz-producten begint met het grazen van de schapen in de Zwitserse Alpen, niet in een olieraffinaderij. Daarom zijn onze producten gemaakt van wol en katoen, geen polyester dat gemaakt is op basis van olie en plastic.

Onze productie en vervaardiging vindt zo lokaal mogelijk plaats, om de financiële en milieukosten voor transport zo beperkt mogelijk te houden. U zult dit wellicht niet weten, maar de transportindustrie zorgt wereldwijd voor de grootste emissie van koolstof. De 16 grootste schepen ter wereld stoten net zoveel koolstof uit als alle auto’s op de wereld bij elkaar!

Een duurzame ontwikkeling wil meer zeggen dan alleen maar milieuduurzaamheid, het omvat ook sociale ontwikkeling en verantwoording. Onze logistieke partner in Zwitserland is het Buergerspital in Basel, die helpt bij het her-integreren van gehandicapte mensen in de algemene arbeidsmarkt. Niet alleen doen onze partners bij Buesbi fantastisch werk voor onze logistiek, maar hebben ze ook een belangrijke sociale missie die niet aan de consument wordt doorberekend.
Swiss: betrouwbaar en innovatief

Swiss

Wij leven in dit land en houden er van.

Switzerland stands for certain qualities – Swiss products are known to be high-quality, reliable and durable. Since Switzerland has virtually no mineral resources, such as oil or metals, we have had to be innovative to compete. Science and technology play an important role in our economy, and we are proud to be part of this tradition. But Switzerland also has breathtaking landscapes, glittering mountain lakes and clean air. So, the Swiss are naturally concerned that economic activity should have as little impact possible on the environment.

Producten uit Zwitserland staan bekend om hun hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Sinds Zwitserland vrijwel geen minerale bronnen heeft, zoals olie of metalen, hebben de Zwitsers op een andere manier moeten specialiseren om te kunnen concurreren. De wetenschap en technologie spelen een belangrijke rol in de economie en wij zijn er trots op hieraan te kunnen meedoen. Andere bekende kwaliteiten van Zwitserland zijn ook de adembenemende landschappen, schitterende bergmeren en schone lucht. De Zwitsers zijn er daarom ook mee begaan dat alle economische activiteiten zo min mogelijk impact hebben op de natuur en omgeving.

Zwitserland is een essentieel onderdeel van het Zizzz-verhaal. Tijdens het skiën in de Zwitserse Alpen kwamen wij met het idee om wol te gebruiken in onze babyslaapzakken. Daarnaast is Swisswool, het belangrijkste materiaal dat wij gebruiken, een uniek product uit Zwitserland.

Om deze redenen heeft ons logo dezelfde kleuren als de Zwitserse vlag.


Visit our online shop!

Sign up for our online newsletter!

Take advantage of our latest promotional offers!