Ons verhaal

ons verhaal

Toen Carmen geboren werd...

Toen Carmen geboren werd veranderde ons leven. En van de eerste dingen waar we achter kwamen was hoe belangrijk slaap is. Voor ons en voor Carmen. In hun eerste levensjaar slapen baby’s gemiddeld meer dan 14 uur per dag. Dat betekent dat een warme, veilige en comfortabele slaapplek heel belangrijk is.


Voor natuurlijke slaap

Van verschillende vrienden en familieleden kregen we een babyslaapzakje cadeau. Tot onze verbazing hadden al deze zakjes een polyester vulling.

Heb je wel eens onder een polyester deken geslapen in een goedkoop hotel? Je ligt de hele nacht te woelen. Eerst lig je te zweten en daarna heb je het koud. Denk eens aan je baby. Hoe slaapt die ongeveer 5000 uren in een met polyester gevuld zakje?


Voor een betere toekomst

Het is goed mogelijk dat je kind ook in een met polyester gevuld zakje slaapt. Polyester is een plastic vezel gemaakt uit olie. Ingenieurs hebben polyester nooit uitgevonden voor goede slaap. Ontwerpers gebruiken het vooral omdat het goedkoop is.

Bij Zizzz gebruiken we natuurlijke en duurzame materialen die geselecteerd zijn om je kleintje de beste slaap te geven.

Wij zijn van mening dat onze kinderen, en jouw kinderen recht hebben op een leefbare aarde.


Voor de hersenontwikkeling

Je bent je waarschijnlijk bewust dat goede slaap erg belangrijk is voor de ontwikkeling van de hersenen van een baby. Als een baby op de juiste temperatuur slaapt zal het hem helpen om goed en comfortabel te slapen.

Een baby die het koud heeft zal snel wakker worden. Een te hoge temperatuur zou tot overhitting kunnen leiden. Overhitting wordt door wetenschappers gezien als een mogelijke oorzaak van wiegedood. Bij Zizzz gebruiken we materialen die helpen om de lichaamstemperatuur te reguleren. Een comfortabele baby zal dieper en langer slapen.


Hoe is Zizzz geboren?

We wonen in Zwitserland en skieen vaak. Bij het skieen dragen we kleding uit fijne wolvezels. Veel top atleten en skieers gebruiken wollen onderkleding vanwege de unieke eigenschappen die wol heeft onder extreme weersomstandigheden. Dit bracht ons op een idee.

Wol houdt je warm als het koud is en koel als het warm is. Het zorgt er ook voor dat je lichaam droog blijft bij inspanning. Dit zou de perfecte oplossing zijn voor Carmen's slapeloze nachten.


De uitdaging

Een idee hebben is slechts het begin. De uitdaging is de uitvoering ervan. Bestond er een lichte en wasbare vulling met de eigenschappen van wol die gebruikt kan worden in baby slaapzakjes? We hebben veel research gedaan en uiteindelijk vonden we de oplossing dicht bij huis. Het heet Swisswool, en is een vezel met unieke eigenschappen.


Wat is Swisswool?

Swisswool is een gepatenteerde vezel gemaakt uit 88% Zwitserse wol en 12% plantaardige vezels. Het heeft alle unieke eigenschappen van wol en is gewoon wasbaar in de wasmachine. We weten zeker dat uw baby het net zo zal kunnen waarderen als de onze.


Kunnen we meer verbeteren dan alleen de voering?

Het vervangen van polyester met Swisswool was de eerste stap. Goede en veilige slaap hangt niet alleen af van de voering. Als een baby slaapt komt zijn huid in contact met de binnenkant van de slaapzak. We wilden graag de meest natuurlijke stoffen gebruiken.

De keus om normaal katoen te vervangen met bio-katoen was snel gemaakt. Bij de teelt van bio-katoen worden er geen chemische kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Er kunnen dus ook geen resten in het katoen achterblijven die wel eens tot allergische reacties kunnen leiden. Dit is slechts een van de verbeteringen die we hebben doorgevoerd.


Milieubewust en verantwoord

Wij produceren onze producten in Europa om er zeker van te zijn dat er geen kinderen betrokken zijn bij het productieproces. We willen ook verkomen dat een product al twee keer om de wereld is gereisd voordat het bij de klant aankomt. Dat is energieverspilling.


Wil je dat je baby het lekker warm heeft en er “cool” uitziet?

Bij Zizzz vinden we het heel belangrijk om een kwaliteitsproduct te maken. Dit moet er echter ook strak uitzien. We hebben samengewerkt met een fantastisch team van ontwerpers om de zakjes te creëren.

Geen ouderwetse en saaie modellen voor Zizzz baby’s-bekijk onze producten en oordeel zelf.