Percal beddengoed

Zacht en duurzaam perkal beddengoed gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen

 • Dekbedovertrekken, hoeslakens en kussenslopen: zachte en ademende producten verkrijgbaar in verschillende maten en kleurpatronen.
 • Alleen biologische producten: Alle producten zijn gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen (percal).
 • Gemaakt in de EU: deze producten zijn gemaakt in Portugal.

 

Wat is percal beddengoed en hoe wordt het gemaakt?

De naam percal komt oorspronkelijk van het Perzische pargalah en betekent "doek" in het Nederlands. Percal is dicht geweven, middelzwaar en uiterst fijn van draad. Percal wordt vervaardigd in de zogenaamde platbinding, waarbij de inslagdraad afwisselend over en onder de kettingdraden loopt. Dit type weefsel is zeer regelmatig, en daarom zien de onderkant en de bovenkant van het materiaal er hetzelfde uit. Stoffen met effenbinding staan bekend als zeer slijtvast en slijtvast.

Percal beddengoed wordt gekenmerkt door precies deze eigenschappen. De stof is ongelooflijk scheurvast en duurzaam, hoewel hij zeer zacht aanvoelt tegen de huid dankzij de fijne draadtelling van het weefsel. Percal beddengoed wordt hoofdzakelijk gemaakt van een dunne katoenen stof, maar in de textielindustrie - hoewel niet in de onze - vindt men soms ook percal gemaakt van polyester of een gemengde stof. Het gladde oppervlak is uiterst huidvriendelijk en is ideaal als beddengoed voor mensen met allergieën.

Het ademend vermogen van het materiaal is slechts één van de positieve eigenschappen waarvoor percal beddengoed bekend staat. Naast beddengoed wordt percal ook vaak gebruikt als stof voor blouses, overhemden en woningtextiel. Percal beddengoed van Egyptisch katoen, bekend als Mako percal, is het meest kostbaar.

Hoe voelt percal beddengoed aan?

Percal is goed te vergelijken met de stoffen batist of cambric. Batist is meestal gemaakt van zijde, katoen, linnen of zelfs katoen en wordt ook in effenbinding vervaardigd. Percal is dichter geweven en daardoor duurzamer dan batist. 

Biologisch percal katoen is zeer ademend en heeft een lichte textuur. Hoewel percal in zijn natuurlijke staat een mat oppervlak heeft, kan het materiaal toch glans krijgen door chemische afwerking. Dit wordt bij Zizzz echter niet gedaan, omdat we het gebruik van chemicaliën tot een minimum proberen te beperken. Bovendien maakt het gladde oppervlak van percal het zeer gemakkelijk om op het materiaal te drukken, zodat u percal beddengoed met gedetailleerde en fijne motieven kunt vinden.

Hier volgt een overzicht van de belangrijkste eigenschappen van percal:

 • Duurzaam (omdat het materiaal zeer slijtvast is).
 • Ademend
 • Luchtdoorlatend (voorkomt opeenhoping van warmte onder het dekbed)
 • absorbeert vocht zeer goed

 

Bij Zizz vindt u duurzaam beddengoed gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch perkaal katoen. 

Zacht en ademend beddengoed draagt bij tot een rustgevende en vredige slaap en zeker als het zoveel voordelen heeft als het onze! Met ons beddengoed slaapt u niet alleen heerlijk ontspannen, maar levert u ook een bijdrage aan de bescherming van het milieu en duurzaamheid.

Omdat we bij Zizzz veel belang hechten aan duurzaamheid en milieubescherming, wordt elk product in ons assortiment uitsluitend gemaakt van zuiver natuurlijke materialen en is dus hypoallergeen en ecologisch. Dit geldt natuurlijk ook voor ons beddengoed.

Dit betekent onder andere dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt bij de teelt van het GOTS-gecertificeerde biologische katoen waaruit ons percal beddengoed bestaat. De katoenteelt verbruikt 10 tot 20% van alle pesticiden ter wereld; het veld wordt ongeveer 20 keer per seizoen met vergif besproeid. In de biologische teelt is niet alleen het gebruik van chemische, maar ook van synthetische bestrijdingsmiddelen verboden. Daarom is biologisch katoen hypoallergeen en veroorzaakt het geen huidirritaties. 

Biologisch katoen heeft ook andere voordelen ten opzichte van conventioneel katoen. De conventionele katoenteelt bijvoorbeeld vergt het verbruik van extreem veel water, terwijl de teelt van biologisch katoen 40 tot 90% minder water verbruikt dankzij het gebruik van een dikkere humuslaag. Bovendien is biologisch katoen geen genetisch gemodificeerde plantensoort. Deze hebben meer water nodig dan andere en zijn resistenter dan natuurlijk geteeld katoen. Biologisch katoen produceert zaden die uitgroeien tot nieuwe planten.

Bij het kopen van katoenen artikelen is het daarom raadzaam te kijken naar het zegel. Biologisch katoen onderscheidt zich door het wereldwijd erkende GOTS-zegel of het zegel "kbA" (= gecontroleerde biologische teelt). De consument kan producten met het GOTS-zegel traceren door middel van een testnummer. Van de teelt tot de verkoop wordt de hele productieketen gecontroleerd. Wanneer u dus kiest voor een product met het GOTS-label, weet u dat u de schade aan het milieu tot een minimum beperkt en tegelijkertijd helpt de natuur zoveel mogelijk te behouden voor de volgende generatie. 

In het kader van onze inspanningen om de CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden en onze transportroutes te verkorten, wordt ons percal beddengoed uitsluitend in Europa gemaakt. Bovendien planten we een boom voor elk artikel dat via onze winkel wordt verkocht. 

Maar milieuvriendelijkheid is slechts één van de vele redenen waarom wij hebben gekozen voor percal beddengoed van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Bovendien hebben natuurlijke stoffen ongelooflijke eigenschappen die synthetische stoffen niet kunnen evenaren. Onze GOTS-gecertificeerde percal-katoen is extreem ademend en heeft een hoge vochtabsorptie. Het zorgt voor een comfortabele slaapomgeving in alle seizoenen omdat het ook helpt de temperatuur te reguleren.

Bij Zizzz hebben we alle producten die u nodig heeft om uw slaapkamer comfortabeler te maken. Onze katoenen percal dekbedovertrekken, kussenslopen en hoeslakens kunnen ook in kleinere maten worden besteld en zijn geweldig beddengoed voor kinderen.

Percal hoeslakens - huidvriendelijk en uiterst duurzaam

Hoeslakens blijven altijd in de juiste positie en glijden maar heel zelden weg, zelfs niet als u in uw slaap heen en weer draait. De reden hiervoor is dat hoeslakens voorzien zijn van een elastische band, waardoor ze heel gemakkelijk over de vier hoeken van de matras kunnen worden gespannen.

Onze hoeslakens van percal zijn bijzonder zacht voor de huid. Zij kunnen zeer goed vocht absorberen en beschermen uw matras dus tegen verontreiniging door huiddeeltjes en zweet. 

Wij hebben percal hoeslakens in drie maten:

 • 90x200 cm  
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm

Ze zijn verkrijgbaar in drie klassieke kleuren:

 • wit
 • grijs
 • beige

Percal kussenslopen - puur natuurlijk en behaaglijk

Onze tweekleurige percal kussenslopen passen perfect bij onze dekbedovertrekken en hoeslakens. Draai de kussens om en geef uw slaapkamer een compleet nieuwe look.

We hebben percal en satijnen kussenslopen. Wij hebben deze materialen gekozen vanwege hun huidvriendelijkheid en biologische afbreekbaarheid. Bovendien voorkomen zij de ontwikkeling van geurveroorzakende bacteriën en hebben zij een zeer hoge vochtabsorptie.

Net als onze dekbedovertrekken en hoeslakens, zijn onze kussenslopen gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Onze kussenslopen zijn verkrijgbaar in zowel satijn als percal.

Onze percal kussenslopen zijn verkrijgbaar in vier verschillende maten:

 • 40x60cm  
 • 50x70cm  
 • 40x80cm  
 • 80x80cm

Ze zijn verkrijgbaar in de volgende kleurencombinaties: 

 • grijs en beige
 • wit & grijs 
 • wit en beige 

Is percal beddengoed geschikt voor alle seizoenen?

Percal beddengoed voelt merkbaar zachter aan op de huid dan ander beddengoed en is zeer fijn geweven. Door zijn gladde oppervlak kan percal gebruikt worden als zomerbeddengoed, maar ook als 4-seizoenenbeddengoed. In de winter slaat percal de warmte onder het dekbed zeer goed op, terwijl het materiaal in de zomer de warmte afgeeft aan de buitenwereld.

Wat is hotelbeddegoed?

De meeste hotels gebruiken katoen voor hun hotelbeddengoed, hoewel u af en toe een katoenmix kunt vinden. Hotels gebruiken katoen om dezelfde reden dat wij alleen biologisch beddengoed voeren, namelijk vanwege de unieke combinatie van ademend vermogen, zachtheid en duurzaamheid. Wij van Zizzz voeren alleen biologisch katoen omdat het beter is voor het milieu, omdat het minder water verbruikt om te groeien en wordt geteeld zonder gebruik van pesticiden en kunstmest. Het feit dat pesticiden verboden zijn is ook van groot voordeel voor de boeren, van wie er elk jaar miljoenen ziek worden door blootstelling aan de extreem giftige pesticiden die gebruikt worden om conventioneel katoen te verbouwen.

Het meeste hotelbeddegoed wordt ook gemaakt van langstapelige stoffen met een hoge draadtelling. Hoewel de draadtelling vaak wordt afgeschilderd als het belangrijkste kenmerk als het gaat om beddengoed van hoge kwaliteit, is dit eigenlijk een populaire misvatting. Te hoge draadtellingen kunnen leiden tot beddengoed dat te dik en te dicht geweven is, wat weer ten koste gaat van ademend vermogen en comfort.

Daarom kiezen de meeste luxe hotels voor beddengoed met een draadtelling tussen 200-300. Ons perkal beddengoed heeft een draadtelling van 275.

Welke soorten stoffen worden gebruikt in hotelbeddengoed?

De volgende soorten katoen komen vaak voor in hotels:

 • Perkal katoen
 • Satijn katoen
 • Linnen
 • Egyptisch katoen
 • Supima katoen

Waarom wordt perkal vaak gebruikt als hotelbeddegoed?

Perkal is vooral een populaire keuze in luxe hotelketens. Als u in een luxehotel verblijft, is de kans groot dat u op katoenen percale lakens slaapt.

Waarom is dat zo?

Percale wordt gemaakt met platbinding, een van de drie belangrijkste weefselsoorten. Gemaakt door één garen over en één garen onder te laten lopen, heeft de stof een matte afwerking en een knisperend gevoel. Interessant genoeg wordt deze knapperige en koele textuur alleen maar beter als u het wast. Percale is ook heel duurzaam, zodat het niet gaat pillen na verloop van tijd. Dit maakt het bijzonder aantrekkelijk voor luxehotelketens, die hun beddengoed moeten wassen zodra hun gasten vertrekken.

Percale is ook gemaakt van katoen met lange naaigarens. Dit betekent dat de stof sterkere draden en minder blootliggende uiteinden heeft, wat zorgt voor zachter, gladder en duurzamer beddengoed.

Dit is de reden waarom percale de helft uitmaakt van de aanbevelingen in NYMag's gids voor de beste bedlakens (de twee aanbevelingen voor linnen niet meegerekend).

Customer Reviews
 1. 80%

  Review by

  Posted on

  28-01-2023
  Same as before.
 2. 60%

  Review by

  Posted on

  28-01-2023
  Given the price, I expected sheets that feel higher-quality. To me, the fabric feels quite thin and not particularly soft. But maybe my expectations of organic cotton at this price point were too high, and in any case I appreciate being able to buy more ethical products at a more affordable price.
 3. 100%

  Review by

  Posted on

  31-10-2022
  sehr angenehmer Stoffgriff!
 4. 100%

  Review by

  Posted on

  15-06-2022
  coton de bonne qualité et épaisseur suffisante
 5. 100%

  Review by

  Posted on

  20-05-2022
  Vergleiche erster Kommentar.
 6. 100%

  Review by

  Posted on

  20-05-2022
  vergleiche vorher.
 7. 100%

  Review by

  Posted on

  25-04-2022
  Texture agréable.
 8. 100%

  Review by

  Posted on

  23-02-2022
  I have not used the sheets yet but they look high quality.
 9. 100%

  Review by

  Posted on

  28-12-2021
  Toller Stoff , sieht toll aus
 10. 80%

  Review by

  Posted on

  29-11-2021
  Tolles Spannbettlaken. Gummizug könnte umlaufend sein.
 11. 100%

  Review by

  Posted on

  23-08-2021
  Très bonne qualité
 12. 100%

  Review by

  Posted on

  21-07-2021
  Super
 13. 100%

  Review by

  Posted on

  21-07-2021
  Super
 14. 100%

  Review by

  Posted on

  16-07-2021
  Très bonne qualité.
 15. 100%

  Review by

  Posted on

  14-05-2021
  Ergänzt das bestehende set. Super Verarbeitung . Der Verschluss ist etwas gewöhnungs bedürftig.
 16. 100%

  Review by

  Posted on

  16-04-2021
  Sehr gut qualität
 17. 80%

  Review by

  Posted on

  14-04-2021
  Sehr schönes Duvet, aber die Lasche ist nicht optimal ausgefertigt. Hätte wohl lieber Reissverschluss nehmen sollen...
 18. 80%

  Review by

  Posted on

  26-03-2021
  Ich habe lange nach einem Fixleintuch gesucht, das nicht gestrickt, sondern gewoben ist und bin zufrieden
 19. 100%

  Review by

  Posted on

  02-02-2021
  Wir haben schon seit Jahren die Bettdecken und würden diese immer wieder vorbehaltlos empfehlen. Die Bettlacken machen soweit schon einmal eine n sehr gut verarbeiteten Eindruck. Für uns ist es wichtig, das Handelswege nachvollziehbar sind und auch dass ist hier der Fall
 20. 100%

  Review by

  Posted on

  21-01-2021
  Produits exceptionnels et service rapide très soigné
 21. 100%

  Review by

  Posted on

  26-12-2020
  Le duvet est d une qualité incroyable, on y dort tellement bien, un vrai bonheur
 22. 100%

  Review by

  Posted on

  21-11-2020
  Wonderful product
 23. 100%

  Review by

  Posted on

  09-11-2020
  Lovely material that washes and irons easily..
 24. 100%

  Review by

  Posted on

  15-10-2020
  Excellent quality sheets at a very reasonable price!
 25. 100%

  Review by

  Posted on

  05-10-2020
  Ich war ewig auf der Suche nach Perkal-Leintücher und habe endlich schöne und qualitativ hochstehende Ware gefunden. Ich hoffe, dass noch mehr Farbtöne dazukommen.
 26. 100%

  Review by

  Posted on

  13-08-2020
  Très bien
 27. 100%

  Review by

  Posted on

  13-08-2020
  Très bien
 28. 100%

  Review by

  Posted on

  27-07-2020
  Super tolles Produkt. Ein Highlight für mich, dass es so perfekt auf unsere Matratze passt und man dank der richtigen Passform sofort weiss wie es angezogen werden muss.
 29. 100%

  Review by

  Posted on

  27-07-2020
  Tolles Material und Design.
 30. 100%

  Review by

  Posted on

  27-07-2020
  Tolles Produkt! Sehr angenehmes Material und die Farbkombi ist toll. Wir haben dieses Duvet für uns selbst gekauft und würden dieses auf jeden Fall weiterempfehlen. Um das Produkt noch besser zu machen, könnte der Verschluss unten nochmals überdacht werden. Aktuell muss der überlappende Teil eingeklappt werden, dieser kann jedoch verrutschen, wenn die Decke stark beansprucht wird.
 31. 80%

  Review by

  Posted on

  20-06-2020
  Seul défaut: le fait qu'il n'y ait pas de fermeture éclair ou boutons fait que le duvet glisse peu à peu hors de la fourre.
 32. 100%

  Review by

  Posted on

  20-06-2020
  Très bonne qualité de produits
 33. 100%

  Review by

  Posted on

  20-06-2020
  Très bonne qualité de produits
 34. 100%

  Review by

  Posted on

  09-06-2020
  Gute Qualität
 35. 100%

  Review by

  Posted on

  13-04-2020
  Sehr hochwertige Produkte.
  ***Fairer Preis.
  Vielen Dank; weiter so
 36. 80%

  Review by

  Posted on

  11-04-2020
  Siehe vordere Bewertung
 37. 100%

  Review by

  Posted on

  28-03-2020
  belles couleurs, conception intelligente avec ce rabat pour le coincer sous le matelas
 38. 100%

  Review by

  Posted on

  28-03-2020
  dimensions parfaites
 39. 100%

  Review by

  Posted on

  28-03-2020
  coton doux, belles couleur, rabat intérieur profond pour que l'oreiller tienne mieux
 40. 100%

  Review by

  Posted on

  13-03-2020
  Léger, confortable, beau.
 41. 100%

  Review by

  Posted on

  13-03-2020
  so weit tiptop - langzeit erfahrung fehlt noch ,-)
 42. 80%

  Review by

  Posted on

  27-02-2020
  mehr Gummizug wäre hilfreich, um es richtig schön spannen zu können.
 43. 100%

  Review by

  Posted on

  27-02-2020
  Angenehm um darin zu schlafen.