Duurzaam: Omdat u graag op een schone planeet leeft

Duurzaam

Wij denken dat duurzaamheid belangrijk is voor de toekomst van onze kinderen. Wie wil er geen betere wereld voor zijn kinderen? Radicale veranderingen zijn vaak moeilijk door te voeren, maar ieder klein stapje helpt.


Wol of polyester?

We hebben polyester vervangen door Swisswool om twee redenen: Swisswool heeft veel betere eigenschappen om in te slapen dan polyester en bovendien is het 100% natuurlijk, in tegenstelling tot polyester. Polyester wordt gemaakt uit olie. Swisswool wordt gemaakt uit de wol van schapen die op de Zwitserse alpenweiden grazen, iedere jaar geven ze weer nieuwe wol. Als we een beetje oppassen op onze planeet zullen ze dat nog heel lang blijven doen.


Lokaal is beter

We proberen alles zo lokaal mogelijk te houden. Onze producten worden in Europa gemaakt. Het is iets duurder maar we weten dat we zo problemen als kinderarbeid voorkomen. Het voorkomt ook dat een slaapzakje al twee keer de wereld rond gereisd is voordat het bij de klant komt.

Wist je dat er jaarlijks ongeveer 70 miljoen vaten olie worden gebruikt om polyester voor het gebruik in synthetische stoffen te maken?