Ons Ontwerp

COMFORT - UW BABY SLAAPT BETER EN U OOK 

Comfort

Een comfortabele baby slaapt langer en rustiger, en dus papa en mama ook.

Bij Zizzz gebruiken we zorgvulding geselecteerde stoffen voor onze slaapzakken. Iedere keer als we een nieuw product ontwerpen doen we dat met het comfort van de baby als uitgangspunt.

Goede slaap is cruciaal voor de hersenontwikkeling van een baby. Het creëren van de juiste slaapcondities voor je baby zal hem dus helpen bij zijn ontwikkeling. Bovendien slaap je zelf rustiger als je weet dat je baby veilig slaapt.

Binnenvoering van bio-katoen:

Gifstoffen zijn overal aanwezig en ze kunnen, zelfs in kleine hoeveelheden, schadelijk zijn voor de mentale en fysieke ontwikkeling van een baby. Bij Zizzz selecteren we onze stoffen om een pure en veilige slaapomgeving te creëren.

Onze ontwerpers besloten om alleen zijdezacht biologisch katoen voor de binnenvoering van onze slaapzakjes toe te passen. Dit katoen wordt verbouwd zonder het gebruik van chemische kunstmest en pesticiden. Voor normale katoen worden grote hoeveelheden pesticiden gebruikt. Deze chemicaliën veroorzaken schade aan de natuur. Resten van deze gifstoffen kunnen zelfs in de katoenvezels achterblijven en allergieën veroozaken.


Wist je dat synthetische stoffen vaak met vlamvertragende middelen worden behandeld om binnen de veiligheidsvoorschriften te blijven? Vlamvertragers zijn in het verleden in verband gebracht met kanker en vruchtbaarheidsproblemen. Zizzz gebruikt geen vlamvertragende middelen in haar producten.


Easy to use - gegarandeerd.

Onze slaapzakjes zijn ontwikkeld voor dagelijks gebruik en gemakkelijk in het onderhoud. Je kunt onze slaapzakjes en dekens wassen in het wolprogramma op 30°C. Vergeet niet om wolwasmiddel te gebruiken.


Wist je dat wol van nature de opbouw van vieze luchtjes tegen houdt? Het gaat veel minder snel stinken dan synthetische stoffen. Wol blijft fris, zelfs zonder wassen.


DUURZAAM - OMDAT U GRAAG OP EEN SCHONE PLANEET LEEFT 

Duurzaam

Wij denken dat duurzaamheid belangrijk is voor de toekomst van onze kinderen. Wie wil er geen betere wereld voor zijn kinderen? Radicale veranderingen zijn vaak moeilijk door te voeren, maar ieder klein stapje helpt.


Wol of polyester?

We hebben polyester vervangen door Swisswool om twee redenen: Swisswool heeft veel betere eigenschappen om in te slapen dan polyester en bovendien is het 100% natuurlijk, in tegenstelling tot polyester. Polyester wordt gemaakt uit olie. Swisswool wordt gemaakt uit de wol van schapen die op de Zwitserse alpenweiden grazen, iedere jaar geven ze weer nieuwe wol. Als we een beetje oppassen op onze planeet zullen ze dat nog heel lang blijven doen.


Lokaal is beter

We proberen alles zo lokaal mogelijk te houden. Onze producten worden in Europa gemaakt. Het is iets duurder maar we weten dat we zo problemen als kinderarbeid voorkomen. Het voorkomt ook dat een slaapzakje al twee keer de wereld rond gereisd is voordat het bij de klant komt.


Wist je dat er jaarlijks ongeveer 70 miljoen vaten olie worden gebruikt om polyester voor het gebruik in synthetische stoffen te maken?BE COOL - BE SWISSWOOL 

Swisswool

Swisswool Inside

Bijna alle baby slaapzakjes hebben een polyester voering. Polyester is een plastic vezel gemaakt uit olie, de vezel kan nauwelijks vocht opnemen. Als vocht vakbij het lichaam blijft geeft dit een klam en zweterig gevoel.

Wol ademt en voert vocht af. Dit helpt om de lichaamstemperatuur te reguleren. Dit is belangrijk voor goede slaap.

Swisswool is gemaakt met wol uit de Zwitserse alpen. De schapen grazen in de schone berglucht. De wol van de herders wordt verzameld in de bergdorpjes. De wol wordt vervolgens gesorteerd en alleen de beste kwaliteit wordt verwerkt tot de Swisswool in onze produkten.