Waarom slaapt men beter met wol (Swisswool) als met donsveren?

Waarom slaapt men beter met wol (Swisswool) als met donsveren?

Wol verwerken in ons beddengoed, zoals in dekens en kussens, is niet alleen gezonder voor de mens, maar zorgt er ook voor minder dierenleed. Vergeleken met producten van synthetische vezels zijn donsproducten het natuurlijkst, maar aan de echte schapenwol kan het niet tippen. Schapenwol wordt al 8000 jaar door de mensen gebruikt, terwijl donsveren pas sinds de Middeleeuwen in producten wordt gebruikt.Wol (Swisswool) vs. donsveren – de feiten:


Dons:


Verhoogd gevaar voor bacteriën & ziektekiemen!

Donsdekbedden trekken het vocht uit de lucht aan en het vocht dat het menselijk lichaam ’s nachts uitscheidt. ’s Nachts scheidt je lichaam namelijk meer vocht en bacteriën uit dan overdag, en uiteindelijk blijft dat allemaal achter in je geliefde donsbed.


Isolerend!

Uiteindelijk houden dekbedden van dons je het beste warm. Het nadeel is echter dat dons alles dicht en afgesloten houdt, zodat geen zuurstof meer doorgelaten wordt. Er is geen luchtcirculatie waardoor het dons een isolerende werking heeft. Wees dan ook niet verbaasd als je ‘s ochtends badend in het zweet en doodmoe wakker wordt. Je lichaam reageert op het zuurstoftekort door er tegen te vechten.


Dons houdt als beste warm!

Donsdekens zijn bovendien erg elastisch. Je kunt er heerlijk in wegnestelen, wat bij veel mensen en kinderen geliefd is. De meest luxe en duurste donsveren zijn van de eider, een zee-eend uit Scandinavië. Het zachtst is de dons van ganzenveren. Volgens dierenbeschermingsorganisaties moeten vooral ganzen, door de massale ganzenhouderijen en het direct plukken van het levende lijf, het meeste lijden.


Dieren moeten lijden!

Ondanks dat de veren erg warm houden en elastischer zijn als wol, is het echter zeer angstaanjagend om te zien hoe de dieren in de donsindustrie moeten lijden.

https://www.youtube.com/watch?v=X78hiyjDxKM


Wol:


De meest natuurlijke airconditioning ter wereld!

Zuivere scheerwol is als een airconditioning in warme nachten. Wol ademt en houdt niet alleen tijdens de kou warm, maar beschermt ook tegen warmte tijdens warme dagen of nachten. Wol zorgt er niet alleen voor dat schapen gezond kunnen slapen, maar mensen ook.


Natuurlijk & efficiënt!

Het zachte materiaal van het schaap is 100% natuurlijk, ademend en zorgt voor een optimaal vochttransport.


Zelfreinigend!

Wol heeft een heel slim chemisch zelfreinigingsproces. Bij het opnemen van vocht stoten de wolvezels namelijk zelf het vuil af. De wol blijft daardoor altijd schoon, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.


Vochtabsorberend!

De buitenste laag van wol is waterafstotend. Waterdamp wordt daarentegen wel toegelaten in de vezelstam. Wolvezels kunnen daardoor ca. 30-35% van hun eigen gewicht aan water opnemen, zonder dat de wol nat aanvoelt. 


Alleen biologische wol is moreel verantwoord! 

Ook in de wolindustrie lijden schapen vaak onder een goedkope productie. Ze worden slecht behandeld en moeten in een kleine ruimte leven. Ook als het om wol gaat, is het belangrijk om duurzaam geproduceerde wol te kopen. Onze producten bevatten daarom uitsluitend Swisswool.

https://www.youtube.com/watch?v=dPAHVAkcD8I

Donsveren hebben met grote zekerheid voordelen. Echter, door de vele massahouderijen voor de vervaardiging van donsproducten en ook voor goedkope wol, moeten wij er bewust op letten hoe onze producten en materialen vervaardigd zijn.

Zizzz.ch heeft er bewust voor gekozen om met haar producten niet alleen iets goeds te doen voor de mensen, maar ook voor het milieu. Zo laten wij een mooie planeet achter voor onze kinderen, waar ze mooi op verder kunnen leven.