6 slaapposities en hun betekenis

6 slaapposities en hun betekenis

Sinds het begin van 2000 houden wetenschappers zich bezig met het onderzoeken van slaapposities. Uit al deze theorieën hebben wij de interpretatie van professor Chris Idzikowski gekozen om hier beneden kort te belichten. Hij is slaapspecialist en was de inspiratie van dit BBC-Artikel.1. Foetuspositie

Hard van buiten, zacht van binnen. Zichzelf oprollen in foetuspositie kan wijzen op verlegenheid die na een betere kennismaking weer snel verdwijnt. Dit is de meest voorkomende slaappositie. Wist je dat deze overwegend door vrouwen gekozen wordt?


2. Op de buik, hoofd naar de zij gedraaid, de armen liggen om het kussen heen:

Deze positie verwijst naar een vriendelijke persoon met veel doorzettingsvermogen. Hij of zij kan meestal nerveus en gevoelig reageren op kritiek van anderen.


3. Begeertepositie: Liggend op de zij met de armen naar voren gestrekt:

Achter deze slaappositie verbergt zich ook een open persoonlijkheid die echter ook wantrouwend of cynisch zijn kan. Aanhangers van deze positie hebben tijd nodig om beslissingen te kunnen maken, maar staan daarna ook helemaal achter deze keuze.


4. Soldatenpositie:

De rugligging waarbij beide armen langs het lichaam liggen komt ook vaak voor. Dit verwijst naar een serieuze en rustige persoonlijkheid. Deze mensen zijn niet per definitie extrovert en houden rekening met anderen.


5. Houtstam: Liggend op de zij met de armen langs het lichaam:

dit is ook een veelvoorkomende positie, die kan wijzen op iemand met een open persoonlijkheid, die gemakkelijk contacten maakt en bereidwillig anderen zijn of haar vertrouwen schenkt. Meestal is dit slaaptype ook een beetje lichtgelovig.


6. De zeester:

zeer zelden. Degene die in deze positie slaapt is een erg goede vriend voor anderen, zeer genereus, heeft altijd een luisterend oor en wil niet graag in het middelpunt van de belangstelling staan.