Slaapgewoonten van beroemdheden en publieke figuren

Slaapgewoonten van beroemdheden en publieke figuren


Slaapgewoonten kunnen van persoon tot persoon verschillen. Veel van deze gewoonten zijn ontstaan in de kindertijd of zijn ontstaan vanuit een innerlijke drang. Ook kan het dagelijks leven, stress en werk, familie en omgeving bijdragen aan een bepaalde slaapgewoonte. Sommige gewoonten zijn moeilijk te beheersen, andere zijn weer volledig bewust gekozen.

Ook succesvolle personen en beroemdheden hebben zo hun slaapgewoonten. Veel lijken erg komisch of ongewoon. Maak je geen zorgen, dat is allemaal normaal. Hier onze topfavorieten....Jennifer Lopez

Voor deze actrice en zangeres is voldoende slaap uiterst belangrijk. In zoverre haar moederrol dat toelaat, probeert ze altijd tenminste 8 uur te slapen. Zij gelooft namelijk dat slaap, naast het drinken van veel water, één van de beste natuurlijke schoonheidsmiddelen is.


Eminem

De bekende rapper Eminem kan alleen slapen als het pikdonker is. Als hij op tournee is, vraagt hij het hotel om zijn kamer volledig te verduisteren. Daarbij gaat het vaak zo ver dat ramen met aluminium folie afgeplakt moeten worden, zodat er geen enkel zonnestraaltje naar binnen kan komen. Daarbij heeft hij ook nog het geruis van de TV nodig; het geruis dat men hoort als het kanaal geen ontvangst heeft. Deze witte ruis moet hij op de achtergrond horen en versterkt hij ook nog eens met extra luidsprekers. Tijdens tournees helpen deze duisternis en witte ruis hem om goed door te kunnen slapen, zodat hij zich volledig op zijn concerten kan concentreren.


Mariah Carey

Mariah Carey, een van de meest succesvolle zangeressen ter wereld, heeft ook zo haar eigen slaapgewoonten. Haar grootste kapitaal is haar stem. Deze schoont en verzorgt zij door tenminste 15 uur per dag te slapen. In een interview vertelde ze dat dit voor haar de manier is om zo te kunnen zingen zoals zij dat wil! Daardoor slaapt ze bijna twee keer zo veel als de gemiddelde mens. Daarbij slaapt ze ook nog eens met 20 luchtbevochtigers rondom haar bed. Wat een beetje lijkt alsof je slaapt in een stoombad.


Bill Gates

Deze miljardair heeft de gewoonte om elke avond voor het slapengaan te lezen. Het liefst leest hij biografieën, filosofieboeken en tijdschriften. Daarnaast slaapt hij altijd exact zeven uur.


Arianna Huffington

De grote baas van de Huffington Post, Arianna Huffington, is twee jaar na de lancering van de krant door een burn-out in elkaar gestort. Sindsdien slaapt ze minstens 8 uur per dag en zijn elektronische apparaten uit haar slaapkamer verbannen.


Wayne Rooney

De voetbalspeler van Manchester United en het nationale team van Engeland, Wayne Rooney, laat in zijn autobiografie weten dat hij niet slapen kan zonder het geluid van de stofzuiger. Als er geen stofzuiger in de buurt is dan voldoet de föhn van zijn vrouw ook.


Winston Churchill

Winston Churchill, voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk, was een nachtdier. Hij kon 's nachts beter werken als overdag. Om deze nachtroutine goed vol te houden dronk hij dagelijks rond 5 uur ’s middags een lichte whisky en een glaasje fris om vervolgens een 2-urige siësta te houden. Daarna begon hij aan zijn intensieve nachtelijke werkuren.


Tom Cruise

De beroemde acteur Tom Cruise schijnt zo hard te snurken dat hij een geluiddichte capsule als slaapkamer liet bouwen. Niemand kan dan gestoord worden door zijn gesnurk. De capsule moet klein en donker, maar ook gezellig en aangenaam zijn. Van buiten hoort men de geluiden die binnenin ontstaan niet. Kort daarvoor hadden zijn echtgenote Katie Holmes en hij twee aparte slaapkamers, elk het andere eind van het huis. Katie had anders door het gesnurk niet goed kunnen slapen.


Stephen King

De beroemde horror- en griezelboekenschrijver Stephen King is bezeten door kussens. En niet alleen dat, het is ook van belang hoe deze kussens op zijn bed gelegd worden. De open kant van het kussenomtrek moet altijd naar de andere kant van het bed wijzen. Bovendien moet hij zich altijd nog eens extra de handen wassen voordat hij naar bed gaat. Waarom hij deze gewoonten heeft, weet hij zelf ook niet. Daarvoor weet hij des te beter hoe hij een succesvolle bestseller moet schrijven.


Charles Dickens

De fabelachtige schrijver Charles Dickens was en is nog steeds bekend om zijn bekende werken zoals Oliver Twist, A tale of two cities, A Christmas Carol, David Copperfield en Great Expectations.

Dickens had last van hevige slaapproblemen. Om het slapen te vergemakkelijken maakte hij gebruik van vreemde slaapgewoonten. Bovendien reisde hij met een kompas om er zeker van te zijn dat hij altijd in de richting van het noorden sliep. Hij geloofde niet alleen dat hij zo beter kon slapen, maar ook dat het zijn creativiteit bevorderde. Of dit waar is of niet, hij heeft in ieder geval succesvolle werken gecreëerd.


Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci was met zekerheid een genie. Zijn slaapgewoonten waren net zo buitengewoon als zijn talenten. Hij geloofde in de zogenaamde ‘powernaps’ en neigde ernaar om in zogenaamde slaapritmes te slapen. Dat wil zeggen, elke vier uur sloot hij 20 min. de ogen. Dat zijn welgeteld maar 1,5 uur per dag. Of dit werkelijk klopt en of hij dit constant deed, weet niemand. Wat echter zeker is, is dat zijn werken geniaal en ongekend waren.

Slaapgewoonten zijn zeer zeker niet slecht, zo lang ze toereikend zijn voor de persoon om aan voldoende slaap te komen. Belangrijk is dat je je niet laat voorschrijven hoeveel uur je nodig hebt, maar dat je zelf uitvindt wat het beste bij je past. Daarbij mogen natuurlijk een paar sterallures niet ontbreken! ;-)